הקדמה: מהי מחלה נדירה?
מחלה נדירה היא מחלה הפוגעת במספר קטן של פרטים. המונח "נדיר" אינו אומר בהכרח שהמחלה פחות חמורה או פחות חשובה ממחלות אחרות, אבל זה אומר שלמחלה יש אוכלוסייה קטנה יותר של אנשים הלוקים בה.
לעיתים קרובות קשה לאבחן מחלות נדירות מכיוון שאין הרבה אנשים שיש להם אותן והן אינן נחקרות היטב. חלק מהמחלות הנדירות הן מצבים גנטיים, בעוד שאחרות יכולות להיגרם על ידי גורמים סביבתיים כגון חשיפה לכימיקלים מסוימים או קרינה.
מהי מחלה נדירה? מחלה נדירה היא כל מחלה הפוגעת בפחות מ-200,000 אנשים בארצות הברית.
למידע מורחב בנושא של תרומד כדאי לבקר באתר truemedtx.com
מחלה נדירה יכולה להיות מוגדרת ככל מחלה הפוגעת בפחות מ-200,000 אנשים בארצות הברית.
כיצד למנוע ממחלה נדירה להתפשט בקהילה שלך
מחלות נדירות אינן מוכרות היטב לציבור ומסיבה זו, קשה למנוע אותן. אחת הדרכים הטובות ביותר להפחית את הסיכון לחלות במחלה נדירה היא לדעת מהי.
ניתן להגדיר מחלה נדירה כמצב המשפיע על פחות מ-200,000 אנשים בארצות הברית. כמה דוגמאות הן סיסטיק פיברוזיס, מחלת הנטינגטון ומחלת קרוהן.
הדרך הנפוצה ביותר למנוע מחלה נדירה היא הימנעות ממגע עם מישהו שחולה בה. המשמעות היא שכדאי להימנע מכל מגע פיזי איתם ולשמור מהם מרחק כל הזמן.
מחלות נדירות הן אלו הפוגעות בפחות מ-200,000 אנשים. הם נגרמים לרוב על ידי שילוב של גורמים גנטיים וסביבתיים.
מחלות נדירות רבות אינן מוכרות ואנשים רבים אינם יודעים כיצד למנוע מהן להתפשט בקהילה שלהם.
מאמר זה מספק תובנות כיצד למנוע ממחלה נדירה להתפשט בקהילה שלך.
מחלה נדירה: כיצד למנוע ממחלה נדירה להתפשט בקהילה שלך – מחלת בעלי חיים נדירה, כיצד למנוע
מהם הגורמים למחלות נדירות?
מחלות נדירות מוגדרות כמחלות הפוגעות בפחות מ-200,000 אנשים בארצות הברית. הם יכולים להיגרם ממגוון רחב של גורמים, כולל מוטציות גנטיות, חשיפות סביבתיות וסיבות לא ידועות אחרות.
מחלות נדירות אינן רק עניין בריאותי, הן עניין של זכויות אדם. בעזרת ארגון הבריאות העולמי, האו"ם וארגונים בינלאומיים אחרים, נוכל לעבוד יחד כדי לטפל בבעיה הגלובלית הזו ולהביא את המאמצים שלנו להפוך את העולם הזה למקום טוב יותר.
מחלות נדירות לרוב אינן מזוהות בגלל חוסר המודעות וההבנה לגביהן. זו הסיבה שחשוב לנו להבין מה גורם למחלות נדירות כדי שנוכל לפעול נגדן.
ישנן סיבות רבות ושונות למחלות נדירות, כולל הפרעות גנטיות (המהוות למעלה מ-50% מכלל מקרי המחלות הנדירות), גורמים סביבתיים כגון חשיפה לרעלים או קרינה, בחירות אורח חיים כגון עישון או שתיית אלכוהול במהלך ההריון ותרופות מסוימות כמו איזוטרטינואין המשמש לטיפול באקנה.